Mosogató webáruház

Raktárunk új helyre költözött!

Kedves Látogatóink, örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy raktárunk új helyre költözött!
 
Nyitvatartás:
H-Cs: 7.30 - 16.30
P: 7.30 - 16.00
SZ-V: Zárva

  

Elelci gránit mosogatótálca kínálatunk és akciós gránit mosogatók

Ismerkedjen meg a csúcskategóriás Elleci gránit mosogatókkal, melyekre a gyár 10 év garanciát vállal!

Böngésszen kínálatunkban és keresse ki az Önnek leginkább megfelelő stílusú, méretű és színű Elleci gránit mosogatót

GRÁNIT MOSOGATÓK »      AKCIÓS MOSOGATÓK »

Gránit mosogató anyagok és színek

Granitek anyag - Elleci gránit mosogatóhoz
GRANITEK
Mosogató anyaga - metaltek, fémes hatású elegáns megjelenés
METALTEK

Vitrotek
3G VITROTEK

Pluritek - kompozit mosogató anyag
PLURITEK

A GRANITEK természetes gránit kőőrlemény

Gránit szemcse - gránit mosogató nyersanyagA GRANITEK természetes gránit kőőrlemény és akril gyanta egyesítésével jön létre. A magas gránittartalomnak köszönhetően kiváló tulajdonságokkal rendelkezik: jó ellenálló képesség a magas hőmérsékleteknek, ütésnek és egyéb erős sokkhatásoknak.

A mosogató színét a gránitőrlemény szín szerinti gondos kiválasztása és ezek tónusainak kombinációja határozza meg.

A keramizálás a gránitrészecskék színezésére szolgáló különleges eljárás. A festékanyag nem csak a felületet színezi meg, hanem a részecske belső részét is, egy magas hőmérsékleten történő égetési eljárásnak köszönhetően.

Elleci keramizált részecske
Nem keramizált részecske
Elleci keramizált részecske Nem keramizált részecske

A különleges eljárásnak köszönhetően a mosogatót nem fenyegeti a kifehéredés, vagy elszíneződés, külső megjelenésében pedig a természetes kőre hasonlít.

Antibakteriális védelem

Az elleci gránit mosogatók Granitek anyaga antibakteriális védelemmel bír.A Granitek anyag antibakteriális védelemmel bír. Az anyag ezüst ionokkal van dúsítva, amelyek meggátolják a baktériumok lerakodását és szaporodását.

 

 

METALTEK - mosogató anyaga

Metaltek

A METALTEK anyagú mosogatótálcák vonzzák a tekintetet és érintésre csábítanak. Magas esztétikai élményt nyújtanak, jól illeszkednek az acél konyhai gépekhez és kiegészítőkhöz,  tulajdonságaikban és használati értékükben megegyeznek a Granitek anyagból készült mosogatótálcákkal.
Az anyag kémiai összetétele a természetes gránit őrlemény és az akril gyanta elegye és, mint minden a GPS nevű csúcstechnológiával gyártott mosogató, homogén anyageloszlással rendelkezik úgy a felületén, mint a belső részekben, ezért különösen ellenálló a karcolásokkal, ütésekkel, hősokk-kal és a foltokkal szemben.
A Metaltek mosogatók különlegessége, hogy fémszemcséket adnak az anyaghoz, amelyek fénylő hatást kölcsönöznek a mosogató felületének.
A cél tehát, hogy fémes hatású gránit mosogatót kapjunk, melyek 5 színben rendelhetők:

Antibakteriális védelem

Az elleci gránit mosogatók Granitek anyaga antibakteriális védelemmel bír.A Metaltek anyag antibakteriális védelemmel bír. Az anyag ezüst ionokkal van dúsítva, amelyek meggátolják a baktériumok lerakodását és szaporodását.

 

 

VITROTEK 3G

VITROTEK 3G MICROSPHERIC - 100%-ban tiszta üveggolyókból

VITROTEK 3G MICROSPHERIC - 100%-ban tiszta üveggolyókból

 

2003 - Első generációs Vitrotek anyag

Vitrotek mosogató - Ez a különleges anyag tiszta üvegrészecskékből és gyantából épült fel.Az ELLECI számára mindig fontos volt az új megoldások kutatása, a gondos kutató-fejlesztő munka fontos állomása volt az első Vitrotek alapanyag kidolgozása. Ez a különleges anyag tiszta üvegrészecskékből és gyantából épült fel. Köztudott, hogy az üveg olyan különleges tulajdonságokkal bír, melyek ideálissá teszik alkalmazását több területen, különösen a konyhában. A Vitrotek anyag rendkívül higiénikus, teljesen antiallergén és antibakteriális, ellenálló, antisztatikus és jól tartja színét.

2005 - Második generációs Vitrotek  anyag

Második generációs Vitrotek  anyagAz ELLECI bemutatja a továbbfejlesztett Vitrotek anyagot, melynek felülete simább „selyem hatású”. Csökkentik az üvegrészecskék méretét a selymesebb hatás kedvéért, de a mosogatók felülete továbbra is érdes marad.

2011 - Harmadik generációs Vitrotek anyag

Harmadik generációs Vitrotek anyag msosgató tálcákhozAz ELLECI bemutatja az új Vitrotek 3G Microspheric anyagot, mely mikroszkopikus méretű üveggolyókból és speciális gyantából áll. A mosogató felülete teljesen sima.

 

 

Antibakteriális ultra finom nem porózus felület, mely jó víz, olaj és zsírtaszító tulajdonságokkal rendelkezik. A baktériumok nem tudnak rajta megtelepedni!

vitro--1 vitro--3
Vízcsepp hagyományos anyagon Vízcsepp Vitrotek 3G Microspheric anyagon
vitro--2 vitro--4
Olajcsepp hagyományos anyagon Olajcsepp Vitrotek 3G Microspheric anyagon

 

A Vitrotek 3G anyag 100%-os antibakteriális védelemmel rendelkezik, tömör és időtálló.

Az Üveg tulajdonságai

Az üveg összetételének és az előállítás során elszenvedett hőhatásoknak köszönhetően igen kemény anyag ( 7,5-ös a keménysége a Mohs skálán ), nem porózus, csillogó a felülete, visszaveri a fényt. Az üveg a legalkalmasabb alapanyag az élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő használati tárgyak gyártásához. Higiénikus anyag: nem tartalmaz mérgezőanyagokat és nagyon ellenálló.

A mosogató felülete rendkívül tömör, ezért tulajdonságai az idő múlásával is változatlanok maradnak. Az  Elleci által használt anyagok a Mohs Skálán csupán pár ponttal helyezkednek el a természetben megtalálható legkeményebb anyagok alatt. (Pl. gyémánt)

MOHS keménységi skála

forrás: PALMER Sience and Technology Park

Gyémánt 10 gyémánt
korund 9 korund
üveg részecskék 7,5 üveg Vitrotek 3G Microspheric
kvarc 7 kvarc Metaltek Granitek

 

 

A Vitrotek anyag jellemzői

Tömör: a felület tömörsége optimális az gömb formájú üveg mikroszemcséknek köszönhetően.
Könnyen tisztítható: Kétszer olyan könnyen futnak szét a felületén a folyadékok, mint a hagyományos anyagokén.
Fele akkora vízfelszívódás jellemzi: gömb alakú üveg mikroszemcséknek és a speciális monomer gyantának köszönhetően hidrofób (nem szívja fel a vizet): 40%-kal csökken a vízfelszívódás a piacon található többi anyaghoz képest. Ennek következtében a mosogató nem veszíti el a színét idővel.

Mi az a pluritek mosogató anyag?

Pluritek - hőre keményedő kompozit anyagA Pluritek egy hőre keményedő kompozit anyag, melynek összetevői: szilícium alapú rostos váz, természetes ásványok, magas viszkozitású gyanta és pigmentek. Ez utóbbiak rendkívül ellenállóak a magas hőmérséklettel és a mechanikai behatásokkal szemben. A magas viszkozitású gyanta behatol a rostos váz mélyére még ellenállóbbá téve az anyagot.

 A Pluritek anyag kis súlya számos kedvező tulajdonsággal párosul.A Pluritek anyag kis súlya számos kedvező tulajdonsággal párosul, ez emeli ki a többi kompozit anyag közül. A Pluritek-ből készült mosogatók kis súlyuk miatt könnyen kezelhetők, mégis rendkívüli ellenálló képességgel rendelkeznek a külső behatásokkal szemben. Tehát a Pluritek legfőbb jellemzője, hogy egy terméken belül egyesíti az ellenálló képességet és a könnyű súlyt.

 

 

 

Pluritek - szilikon rostokkalA szilikon rostokat már régóta használják más területeken, mint az autóipar, hajógyártás, széles körben elterjedt a sportszerek és a design területén is… akkor miért ne terjeszthetnénk ki a felhasználását a konyha területére is?
A Pluritekből készült mosogatók színválasztékuknak köszönhetően ugyanolyan remekül illeszkednek a fiatalos és modern stílushoz, mint a klasszikushoz.

 

 

 

 

Könnyű, ellenálló és funkcionális


Szigorú laboratóriumi tesztek bizonyítják a PLURITEK kitűnő tulajdonságaitA Pluritek összetételének köszönhetően kitűnő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint pl. az ellenálló képesség a hajlításnak, hősokknak, ütésnek. A Pluritek egy PiMC felületi védőréteggel van ellátva, ami lehetővé teszi, hogy az idő előrehaladtával megőrizze színét és ez óvja meg a kopástól is.Szigorú laboratóriumi tesztek bizonyítják a PLURITEK következő tulajdonságait:

  • Jó ellenálló képesség a hősokkal szemben. Több mint 1000 ciklust visel el az anyag a meleg (95oC) és hideg (15oC) víz váltakozásából eredő sokkból.
  • Jó ellenálló képesség a vegyszerekkel szemben, mint pl. savak, alkohol, fehérítők és sók. A tesztek bizonyítják, hogy a vizsgált felületen nem jelennek meg foltok az említett anyagokkal való érintkezés után.
  • Jó ellenálló képesség a magas hőmérséklettel szemben 140oC-ig. Mindenesetre a tűzről levett edényt nem tanácsos közvetlenül a mosogató felületén elhelyezni!
  • Jó ellenálló képesség a terheléssel szemben. A tesztek kimutatták, hogy ha a mosogatóra teszünk 150 kg súlyt, a mosogató 1 óra eltelte után sem mutat semmiféle deformációt vagy repedést.
  • Anyag összetételének köszönhetően a Pluritek jó ellenálló képességgel rendelkezik a kopással szemben és megtartja eredeti színét, mert jól tűri az ultribolya sugarakat, tehát gond nélkül elhelyezhető az ablak alatt is.

 

Könnyű tisztítás

A pluritek anyagból készült mosogatók könynen tisztíthatóakA PiMC védőréteg, azon túl, hogy kitűnő ellenálló képességet biztosít az UV sugarakkal szemben, biztosítja, hogy a mosogató megőrizze eredeti tulajdonságait az idő előrehaladtával is. A felület rendkívül sima, poróziómentes, ezért különösen higiénikus és megfelel a legszigorúbb élelmiszeripari szabványoknak.

  • a tisztítása könnyű és gyors, elég áttörölni egy szivaccsal
  • napi karbantartási igény: vízzel és szappannal puha szivaccsal kell áttörölni
  • vízkő: ecet (hagyjuk 20 percig a felületen, majd öblítsük le bő vízzel)

 

 

Gránit mosogatótálcák anyagai

Elleci gránit mosogatótálca anygaiAntibakteriális hatású maximálisan higiénikus anyagok, melyek a szabadalmazott egyedi gyártási eljárásnak köszönhetően egyenletes eloszlásukkal boztosítják az Elleci gránit mosogató tálcák nagy szilárdságát és egyedülálló színtartósságát.

Tudjon meg többet arról, mitől sokkal jobbak az Elleci mosogatói!

Bővebben: Mosogató tálca anyagai

Új mosogatócsalád: Elektronikus  kezelőszervek, modern  design

Elektronkius  vízhőfok és mennyiség szabályozás új mosogatóinkbanElektro-mosogatók: a hagyományos mosogatók modern designnal, új funkciókkal és elektronikus kezelőszervekkel  kiegészítve.

 

Bővebben: Elektro mosogatók - egy új kategória született

A mosogató tálca már évezredek óta nem változott jelentősen. - A MAI NAPIG!

forradalmian_uj_mosogato_elleci_i_iMosogatótálakat már a korai civilizációk is használták a Kr.e. 3 évezredtől; számos régészeti lelet bizonyítja, hogy a mosogatótálcák formája és funkciói csaknem változatlanok maradtak évezredeken keresztül.

De most történik végre valami érdekes! Tudjon megtöbbet az elsők közt ezekről az újdonságokról!

Bővebben: Megújul a kőkorszaki mosogatótálca

Legfrissebb cikkeink

Legnépszerűbb termékeink